E-learning volgens Louweret

E-learning volgens Louweret

De wereld verandert snel. Dankzij innovaties als massamedia en het internet volgen ontwikkelingen elkaar steeds sneller op. Bovendien is hierdoor kennis overal verkrijgbaar en weten we thuis wat er zich in de rest van de wereld afspeelt. De wereld is daardoor kleiner geworden, maar ook groter. Om bij te blijven volstaan klassieke opleidingsvormen vaak niet meer. Opleidingen worden interactiever, maken gebruik van de technologische innovaties. Opleidingen die de mogelijkheid bieden dat deelnemers zelf kunnen bepalen hoe, wanneer en wat ze leren raken steeds meer in zwang. Dergelijke alternatieven op het ‘oude leren’ zijn bijvoorbeeld sociaal leren en e-learning… of een combinatie van beiden, zoals bij Louweret.

Wat is E-learning?

E-learning is, kort gezegd, een verzamelnaam voor alle soorten onderwijs waarbij gebruik gemaakt wordt van informatie- en communicatietechnologie, en dan vooral het internet. E-learning vormt een alternatief voor de formele ‘klassieke’ opleidingen, en maakt mogelijk dat cursisten snel, efficiënt en interactief nieuwe vaardigheden online kunnen aanleren.

Wat zijn de voordelen van E-learning?

E-learning biedt meerdere voordelen. Allereerst is er uiteraard de enorme flexibiliteit. Met behulp van E-learning studeert u waar en wanneer u wilt. U hoeft niet op vaste tijden naar een bepaalde locatie, waardoor u ook nog eens op reiskosten bespaart. Daarnaast is E-learning sneller: u leert niet alleen sneller, maar de kennis wordt ook sneller aangepast aan de steeds veranderende wereld om ons heen. E-learning het tevens makkelijker om werken en leren met elkaar te integreren, wat bij reguliere / klassieke onderwijsvormen vaak minder mogelijk was.

Ook belangrijk is het feit dat de technologie bij e-learning het sociale proces van leren ondersteunt. Dankzij de digitale, krachtige en flexibele leeromgeving zijn interactie, communicatie en samenwerking als cruciale onderdelen van het leerproces mogelijk.

E-learning bij Louweret: digitaal platform

Zijn er ook nadelen?

Er zijn geen voordelen zonder nadelen, dat geldt ook voor E-learning. Zo is er bijvoorbeeld relatief weinig sociale controle, waardoor het leersucces mede afhankelijk is van de zelfdiscipline van de cursist. U heeft een enorme flexibiliteit in het bepalen waar en wanneer u leert, maar het komt toch vooral op uzelf aan om er daadwerkelijk voor te zitten en te beginnen.

Hoewel de interactie en samenwerking tussen cursisten ook via het digitale platform mogelijk zijn, blijft het voor sommige mensen toch een ‘koele’ digitale pc en missen ze face-to-face contact, zoals dat bij leren in een groep wel het geval is. De waarde van leren van, met en door elkaar is iets wat bij Louweret Krachtprogramma’s niet onderschat wordt. Ons digitale platform is een hulpmiddel, dat een houvast en structuur biedt voor het leren en wordt verder aangevuld met persoonlijk contact in rollenspellen, workshops, trainingen, feedback momenten en zo verder.

Een ander nadeel is bijvoorbeeld dat een eigen digitaal leer- of sociaal platform ontwikkelen een vrij grote investering is voor een organisatie. Bij Louweret investeert u echter niet in een eigen platform, maar maakt u bij uw leer- en verandertraject gebruik van het Louweret digitale platform.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *