Louweret en de projectmanager van vandaag

Louweret en de projectmanager van vandaag

Een projectmanager zal met veel problemen te maken krijgen in de loop van zijn carrière. U kunt bijvoorbeeld denken aan deadlines die niet gehaald worden, wangedrag van werknemers of schaarste aan financiën en beschikbare middelen. De gemiddelde projectmanager vindt het heel erg lastig om deze problemen op te lossen, en is dus niet voldoende uitgerust voor zijn taken. Daarom geloven we bij Louweret dat er behoefte onstaat aan iets nieuws: de projectmanager van vandaag.

Wat is de projectmanager van vandaag?

De projectmanager van vandaag is niet meer iemand die gewoon projecten overziet, maar iemand met drie elementaire waarden die het project en de werknemers ten goede komen. Deze drie waarden zijn bevlogenheid, ondernemerschap en leiderschap in verandering.

De projectmanager van vandaag: bevlogenheid

Wat is bevlogenheid? Directeur en oprichter van Effectory Arne Barends definieert bevlogenheid als een stap boven tevredenheid. Bevlogen werknemers zijn niet alleen tevreden met hun werk, maar zijn bereid een stap verder te gaan voor hun werk en het optimale ervoor te geven. Een goed projectmanager is in staat zijn werknemers niet alleen tevreden, maar bevlogen te houden.

Het verbeteren van de bevlogenheid van werknemers is voor de gemiddelde projectmanager net zo moeilijk als het belangrijk is. De beste manieren om de bevlogenheid te verbeteren is allereerst de oorzaak van verlaagde bevlogenheid op te sporen en te elimineren. Daarnaast moet de projectmanager van vandaag de bevlogenheid van zijn werknemers vergelijken met de bevlogenheid van andere werknemers. Dan kan hij leren of zijn team achterloopt of niet.

De projectmanager van vandaag: ondernemerschap

De tweede belangrijke waarde van de projectmanager van vandaag is ondernemerschap. Een projectmanager moet zijn werknemers ondernemerschap aanleren. Dat klinkt vanzelfsprekend, maar dit blijkt vaak een lastige klus. De gemiddelde projectmanager doet dit door zijn werknemers een vlugge uitleg te geven van wat ondernemerschap is, maar zijn medewerkers blijven dan vaak met vragen achter. De projectmanager van vandaag pakt dit anders aan. Hij geeft ze de ruimte om te verkennen, te leren en hun bevindingen met elkaar te delen. De projectmanager van vandaag leert zijn medewerkers ondernemerschap door social learning.

De projectmanager van vandaag: leiderschap in verandering

De laatste belangrijke waarde van de projectmanager van vandaag is waarde in verandering. Als er iets mis is op de werkvloer, of het nou het gedrag van een werkgever is of de gehele bedrijfscultuur, dan moeten veranderingen doorgevoerd worden. Ook dit klinkt makkelijker dan het eigenlijk is. Veranderingen kunnen niet zomaar van bovenaf worden opgelegd, maar moeten langzamerhand met alle betrokkenen worden doorgevoerd. 

Het is dus een hele klus om de projectmanager van vandaag te worden. Wilt u deze drie waarden en meer aanleren, dan kan Louweret u daarbij helpen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *