Omgaan met weerstand: veranderingen in organisaties

Omgaan met weerstand: veranderingen in organisaties

Zoals iedere ondernemer van een succesvolle organisatie weet, verandert de economische wereld constant. Dankzij de globalisatie is de wereld steeds kleiner geworden: een productieboom in India kan de prijzen in Amerika beïnvloeden, en een crisis in Griekenland verandert de economische situatie in Nederland. Veranderingen in het economische klimaat komen steeds vaker voor en worden steeds ingrijpender. Een goed ondernemer moet zich hieraan kunnen aanpassen.

Deze aanpassingen kunnen op verschillende manieren plaats vinden. Vaak speelt een reorganisatie van het bedrijf een grote rol. Dit kan betekenen dat de rollen in het bedrijf opnieuw verdeeld worden, dat er ontslagen vallen, dat er nieuwe mensen worden aangenomen of dat er simpelweg hele kleine veranderingen in de structuur moeten komen. Wat de verandering ook moge zijn, de kans is groot dat men weerstand zal bieden tegen deze veranderingen. Daarom moeten ondernemers leren omgaan met weerstand.

Omgaan met weerstand: de grote valkuil

Veel ondernemers vallen door de mand bij het omgaan met weerstand. Ze denken dat alles goed komt als ze de veranderingen in de onderneming van bovenaf opleggen en vervolgens afwachten tot de weerstand wegzakt. Volgens prof. dr. Thijs Homan maakt dit de problemen alleen maar erger.

Prof. dr. Homan noemt dit de veranderparadox: verandering is niet maakbaar. Een ondernemer die veranderingen op wil leggen aan zijn werknemers krijgt al snel te maken met een enorme weerstand, zonder te weten hoe hij moet omgaan met weerstand zoals deze. Daarom stelt prof. dr. Homan voor dat veranderingen geleidelijk moeten worden doorgevoerd en van beide kanten moeten komen. Hij vergelijkt het met de groei van een persoonlijke relatie: in het begin weten beide kanten nog niet wat ze precies willen, en niemand legt zijn of haar wil aan de andere partij op. Ze groeien met de tijd organisch naar elkaar toe. Ze maken soms stappen in een bepaalde richting en kijken hoe de ander erop reageert. Omgaan met weerstand is dus een kwestie van aftasten. Het doordrammen van uw wil is dus contraproductief.

Om op deze manier te leren omgaan met weerstand zijn verschillende vaardigheden nodig zoals onderhandelen, luisteren en het aangeven van uw grenzen. Deze vaardigheden kunt u leren bij Louweret en Partners.

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *