Projectmanagement en Louweret

Projectmanagement en Louweret

Een manager heeft veel verschillende en belangrijke taken binnen een onderneming. Ze moeten ervoor zorgen dat de organisatie goed blijft draaien, dat er een goede organisatiecultuur is, dat de werknemers verbeteren door sociaal leren en dat ongewenst gedrag gecorrigeerd wordt. Ook het projectmanagement, het beheren en overzien van projecten op de werkvloer, is één van de taken van een manager.

Projectmanagement en schaarste

Iedereen krijgt te maken met schaarste. In deze tijden van crisis weet de gemiddelde Nederlander dat maar al te goed. We sparen meer, kopen goedkopere producten, stellen grote aankopen uit en gaan minder op vakantie. Het geld gaat dus eerst naar de belangrijkste uitgaven, en de minder belangrijke uitgaven worden uitgesteld of gaan niet door. Op deze manieren gaat de gemiddelde burger om met de schaarste die de crisis met zich meebrengt.

Maar wat betekent schaarste voor een onderneming en projectmanagement? Ongeveer hetzelfde als voor een burger. Ook ondernemingen worden voorzichtiger met grote uitgaven, en investeren het meest in projecten die meer rendabel of winstgevend zijn. Minder rendabele projecten zijn riskant, dus in tijden van schaarste kunnen deze het beste vermeden worden. Bij de bepaling van de rendabiliteit van een project kijkt een onderneming naar de financial or social return of investment. In andere woorden: wat komt er financieel (winst/verlies) of sociaal (beter opgeleide werknemers) uit een investering, en is dit het geld waard?

Projectmanagement en flexibiliteit

Projectmanagement is dus een lastige en belangrijke klus, maar wordt vaak erg ondergewaardeerd. De praktijk toont aan dat men voor het beleid meer respect heeft dan voor het projectmanagement, ondanks het feit dat het bedenken van een strategie veel makkelijker is dan het uitvoeren hiervan. In de praktijk kan er namelijk veel anders lopen dan verwacht, en moet de strategie terloops aangepast worden. Projectmanagement vereist dus veel flexibiliteit van managers.

Projectmanagement en Louweret

Omdat projectmanagement zo’n moeilijke maar belangrijke klus is, begrijpen wij bij Louweret dat veel managers daar graag ondersteuning bij willen. Deze managers doen er goed aan het boek “De projectmanager na vandaag” te lezen. In dit boek leert men over zeven maatschappelijke trends en zeven nieuwe competenties waarmee ze vier cruciale organisatiekwaliteiten kunnen ondersteunen. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met Louweret voor informatie, advies en training.

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *