Social learning: Een nieuwe manier van leren

Social learning: Een nieuwe manier van leren

In voorgaande teksten hebben we het veel gehad over de manieren waarop een organisatie kan leren om met veranderingen om te gaan. Wat hierbij vaak terugkomt is dat werknemers nieuwe vaardigheden aan moeten leren of hun kennis met elkaar moeten delen. Dat het moet gebeuren is duidelijk, maar het is nog niet helemaal helder hoe dit moet gebeuren. Social learning kan hier van grote waarde zijn.

Wat is social learning?

Social learning is een alternatieve leerwijze waarin de formele opleidingen en cursussen gecombineerd worden met een informele setting. Daarbij wordt het delen van kennis op informele wijze aangemoedigd. Dit kan gebeuren via wiki’s, forums, chat, social media zoals facebook of twitter, blogs, gedeelde video’s en nog veel meer. Deze informele sociale media maken het mogelijk om op laagdrempelig niveau kennis en informatie met elkaar te delen. Dit maakt het delen en vergaren van kennis snel en makkelijk.

Waarom is social learning nodig?

Er zijn meerdere verklaringen voor de opkomst van social learning. Allereerst is er het feit dat het formele leren niet de gehele leercapaciteit van de mens beslaat. Zo beschrijft bijvoorbeeld Charles Jennings het leerproces in het 70-20-10 model. Hierin beslaat 70% van het leerproces ervaring, 20% ondersteuning en interactie en slechts 10% het traditionele, formele leren. Het leren kan dus veel beter met social learning.

Daarnaast zorgen sociale media ervoor dat kennis veel makkelijker te delen is. Deze sociale netwerken zijn heel makkelijk te bereiken en het delen van kennis is op deze manier snel en laagdrempelig. Deze snelheid zorgt er ook voor dat het nog mogelijk wordt om de snelle en eindeloze veranderingen in onze geglobaliseerde wereld bij te houden. Met formeel onderwijs lukt dat bijna niet meer.

Ten slotte een pragmatisch voordeel van social learning: formele opleidingen en cursussen kosten geld. Social learning is zo goed als gratis, dus hiermee kunt u zorgen voor kennisoverdracht en ook nog eens veel geld besparen.

 

Kortom, social learning is effectief, makkelijk, snel en goedkoop. Het is het leren van de toekomst. Daarom kan Louweret u ondersteunen bij het opzetten van een goed netwerk voor social learning.

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *